eXTReMe Tracker

 
  

.debatt

..{2}.forum...  

sammanfattning

HACKATHON


bakgrund

HACKATHON

Definion från Wikipedia

Ett hackathon är en händelse där programmerare och andra som arbetar med mjukvaruutveckling, inklusive grafiska designers, gränssnittsdesigners och projektledare, samarbetar intensivt med mjukvaruprojekt. Ibland också med en hårdvarukomponent. Hackathons varar i allmänhet mellan en dag och en vecka. Vissa hackathons är avsedda enbart för utbildnings-eller sociala ändamål, även om målet i många fall är att skapa användbar programvara. Det finns ingen begränsning på typen av programvara som skapas.

Ordet "hackathon" är en ihopslagning av orden "hacka" och "maraton", där "hacka" används i betydelsen lekfull, undersökande programmering och inte någon betydelse med anknytning till databrott.

Struktur
Hackathons börjar vanligtvis med en eller flera presentationer om händelsen, samt om det specifika ämnet, om något. Då deltagarna föreslår idéer och bildar grupper, baserade på individuella intressen och färdig-heter. Då börjar det huvudsakliga arbetet i hackathon, vilket kan vara allt från några timmar till flera dagar.
Hackathons avlutas oftast med en serie av demonstra-tioner där varje grupp presenterar sina resultat. Det finns ibland ett tävlingsinslag också, där en jury väljer de vinnande lagen och priser delas ut. På många hackathons består domarna av arrangörer och sponsorer. På BarCamp stil hackathons, som anordnas av utvecklingsområdet, såsom i OSDevCamp, är domarna vanligtvis kamrater och kollegor i området. Sådana vinster är ibland en större summa pengar.

Programtyper
Vissa hackathons fokuserar på en viss plattform som mobilappar, operativsystem för persondatorer, webbutveckling eller video spelutveckling.

Hackathons har hållits för att utveckla applikationer som körs på olika mobila enheter operativsystem,
Hackathons har också hållits för att utveckla videobaserade program och datorspel .

Hackathons har också använts i biovetenskap till för informatik infrastruktur som stödjer forskning . The Open Bioinformatics Stiftelsen sprang två hackathons av medlemsprojekt under 2002 och 2003 , och sedan 2010 har haft 2 -dagars " codefests " före sin årliga konferens .

National Evolutionary Synthesis Center har co - organiserade och sponsrade hackathons om evolutionär bioinformatik sedan 2006. BioHackathon [ 20 ] är ett årligt evenemang som startade 2008 som inriktas på att främja standarder för att möjliggöra kompatibla bioinformatiska verktyg och webbtjänster.

Neuroforskare har också använt hackathons för att samla utvecklare och forskare att ta upp frågor som sträcker sig från att fokusera på ett specifikt informationssystem ( t.ex. Neurosynth Hackathon och Allen Brain Atlas Hackathon ) till att reservera tid för en bred vetenskaplig undersökning ( t.ex. Brainhack ), att använda särskilda utmaningar som fokuserar på hacka aktivitet (t.ex. HBM hackathon ).

För en orsak eller ett syfte
Det har har förekommit ett antal hackathons som ägnats åt att förbättra en regering, särskilt med avseende till offentlighetsprincipen. En sådan händelse, ägde rum år 2011, den amerikanska kongressen varvärd för en sådan.
Olika hackathons har hållits för att förbättra stadens transitsystem. Det har också funnits ett antal hackathons som haft syftet att förbättra utbildning. En annan populär hackathon, ägnas åt katastrofhantering samt krishantering.

Allmänt
Vissa hackathons har inga begränsningar på innehåll eller deltagare, och är helt enkelt en tävling för att snabbt generera intressanta program. SAPO Codebits, som sponsras av den portugisiska Internetleverantör Säpo, är ett exempel.

 

 

Synpunkter!....Inlägg